IHH u dhuron veshje dimri 8.500 jetimëve në Siri

Fondacioni Humanitar Turk për të Drejtat dhe Liritë e Njeriut (IHH) ofroi ndihma në veshje dimërore për 8.500 fëmijë në Siri, raporton Anadolu Agency (AA).

Shefi i Njësisë së Studimeve për Jetimët e Fondacionit për Sirinë, Erdal Ağca në një deklaratë me shkrim tha se ata vazhdojnë aktivitetet e tyre të ndihmës për të mos lënë pa mbikëqyrje fëmijët jetimë nga lufta.

Duke theksuar se shumë jetimë janë ende të pambrojtur në rajon, Ağca tha: “Ne ofrojmë mbështetje të rregullt me para për 23.943 jetimë në Siri çdo muaj në kuadër të sistemit tonë të sponsorizimit. Në këtë mënyrë parandalojmë viktimizimin e jetimëve tanë për arsye financiare”.

“Meqenëse sezoni i dimrit po afron, ne kemi ofruar mbështetje për veshje për 8.500 jetimë. Këta jetimë janë nga Idlib, Azez, El Bab dhe Jarabulus. Ne i dërguam ata në dyqanet tona falas të veshjeve në rajone. Ata morën rrobat që u pëlqyen nga dyqanet tona”, tha Ağca.

Ai shtoi se aktivitetet e ndihmës në Siri që nga viti 2011 do të vazhdojnë. /aa