Iu has me veturë dy femrave muslimane, britaniku para gjyqit

Një burrë është dënuar për përpjekje për të vrarë një grua muslimane dhe një 12 vjeçare si “hakmarrje” për sulmet terroriste.

Paul Moore, 21 vjeç, u tha të afërmve se ai ishte “duke i bërë vendit favor” pasi e përplasi makinën e tij në drejtim te viktimave në Leicester, më 20 shtator – pesë ditë pas bombardimeve të Parsons Green Tube.

Zaynab Hussein, e cila është nga Somalia dhe mban shami, po ecte rruges kur Moore e goditi atë me Volksëagen.

Gjykata e Gjykatës së Nottinghamut konfirmoi se shoferi qeshi kur u kthye tek gruaja ndërsa ajo u plagos rrugës.

Zonja Hussain pësoi lëndime dhe thyerje.

Pak momente më vonë, Moore iu has një vajze 12-vjeçare të cilën ai e priste, por nuk arriti ta godiste.

Ai nuk tregoi asnjë emocion kur gjykata e shpalli fajtor për vrasje në tentativë, dëmtim të rëndë trupor dhe sulm te qellimshem.

Prokurorët thanë se Moore e kishte vënë në shënjestër znj. Hussain “thjesht për shkak të ngjyrës së lëkurës së saj” dhe besimit islam. /MESAZHI/