Izraeli thotë se ofensiva në jug të Gazës jo më pak e fortë sesa ajo në veri

Ushtria izraelite ka thënë se operacionet në Gazën jugore do të jenë “jo më pak të forta” sesa ofensiva e saj e mëparshme në veri.

Ushtria zgjeroi operacionet tokësore në çdo pjesë të Gazës dhe urdhëroi më shumë evakuime në jugun e mbushur me njerëz të ndjekur nga bombardime të rënda.

Palestinezët në Gaza kanë thënë se po u mbarojnë vendet për të shkuar në territorin e mbyllur që kufizohet me Izraelin dhe Egjiptin. Shumë nga 2.3 milionë banorët e tij janë grumbulluar në jug pasi Izraeli urdhëroi civilët të largoheshin nga veriu në ditët e para të luftës.