Kërkimet për të mbijetuarit nga përmbytjet vazhdojnë në Gjermani

A car is pictured at a cemetary following heavy rainfalls in Dernau, Germany, July 17, 2021. REUTERS/Wolfgang Rattay TPX IMAGES OF THE DAY

Punonjësit e urgjencave vazhdojnë të kërkojnë të mbijetuarit dhe të largojnë rrënojat pasi qindra persona mbesin të zhdukur pas përmbytjeve shkatërruese në Gjermani.

Punëtorët e shpëtimit kërkuan për të mbijetuarit në zonat e shkatërruara nga përmbytjet në Gjermaninë perëndimore ndërsa nivelet e ujit mbetën të larta në shumë qytete dhe shtëpitë vazhduan të shembeshin në katastrofën më të rëndë natyrore të vendit në gjysmë shekulli.

Të paktën 180 njerëz kanë vdekur në përmbytjen sipas të dhënave të fundit, duke përfshirë rreth 110 në rrethin Ahrweiler në jug të Këlnit. Në Rhine-Westphalian Veriore , shteti më i populluar i Gjermanisë, 45 persona u konfirmuan të vdekur, duke përfshirë katër zjarrfikës. Qindra njerëz janë ende të zhdukur.

Përmbytja ka goditur gjithashtu pjesë të Belgjikës dhe Holandës. Të paktën 27 persona kanë vdekur në Belgjikë. /mesazhi.com