Kinë/ 1100 persona sfidojnë akullin, garë në liqenin e ngrirë

Kina u bë vendi organizator i një gare të veçantë të zhvilluar në liqenin e ngrirë Xhingpo në Ning’an, një qytet që është në veriperëndim të Provincës Heilongxhiang.

Mbi 1100 persona morën pjesë në Garën e Xhingpo Lake International Ice Race, një garë kjo që zhvillohet për herë të parë në vendin aziatik.

Në këtë eveniment pjesëmarrësit garuan në disiplinën e gjysmëmaratonën dhe në një garë tjetër të gjatë 5 km ku u deshën të përballojnë vështirësinë e vrapimit mbi akull në temperatura jashtëzakonisht të ulëta.

Por liqeni i grirë Xhingpo nuk priti vetëm vrapuesit, por u bë skena edhe e një sërë eventesh dhe spektaklesh të tjera sic ishte ajo e disa makinave që u shfaqën në akull duke bërë rrotullime të shumta.

Top Channel