Kryeministri britanik Johnson merr dozën e parë të vaksinës AstraZeneca

Kryeministri britanik Boris Johnson mori dozën e parë të vaksinës AstraZeneca COVID-19 të premten dhe ftoi publikun të bëjë të njëjtën gjë, duke thënë se “ai nuk ndjeu asgjë”.

Johnson, 56 vjeç, mori vaksinën e tij në të njëjtin spital ku pothuajse një vit më parë ai u vendos në njësinë e kujdesit intensiv dhe iu dha oksigjen përmes një gypi në hundë pasi ai mori virusin dhe u sëmur rëndë. Ai më vonë tha se ishte aq i sëmurë saqë u përgatiten plane se si të njoftohet vdekja e tij.

“Sinqerisht nuk ndjeva asgjë. Ishte shumë e mirë, shumë e shpejtë, ”tha Johnson pasi mori dozën e parë në Spitalin St Thomas’ në Londër.
“Unë nuk mund ta rekomandoj aq shumë, të gjithë kur e merrni njoftimin tuaj për të shkuar për vaksinim, ju lutem shkoni dhe merrni atë, është gjëja më e mirë për ju, gjëja më e mirë për familjen tuaj dhe për të gjithë të tjerët.”

Fotografitë e këtij rasti treguan kryeministrin të veshur me një maskë të zezë, një këmishë dhe kravatë me mëngën e mbështjellë ndërsa një infermiere i jep vaksinën.

Britania është në prag të dhënies së parë të COVID-19 për gjysmën e të gjithë të rriturve, duke e bërë atë një nga vendet më të shpejta në botë që organizon një program vaksinash. /Mesazhi.com