Kuba mbështet padinë e GJND-së për gjenocid kundër Izraelit

Bruno Rodriguez Parrilla

Ministri i Jashtëm i Kubës, Bruno Rodriguez Parrilla, shprehu mbështetjen për padinë e Afrikës së Jugut kundër Izraelit në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë (ICJ) gjatë një takimi të Komitetit të Lëvizjes së të Paangazhuarve për Palestinën.

Parrilla dënoi ashpër veprimet e ushtrisë izraelite, veçanërisht vrasjen e civilëve, duke përfshirë gra, fëmijë dhe punonjës humanitarë të OKB-së.

Ai bëri thirrje për t’i dhënë fund pandëshkueshmërisë së qeverisë izraelite, duke ia atribuar atë mbështetjes nga Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e tjerë të NATO-s.