Mijëra bëjnë homazhe për Sarah Everard në Londër, pavarësisht ndalimeve

Well-wishers turn on their phone torches as they gather at a band-stand where a planned vigil in honour of murder victim Sarah Everard was cancelled after police outlawed it due to Covid-19 restrictions, on Clapham Common, south London on March 13, 2021, - The police officer charged with murdering young Londoner, Sarah Everard, who disappeared while walking home from a friend's house, appeared in court on March 13, 2021, as organisers cancelled a vigil in her honour due to coronavirus restrictions. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) (Photo by JUSTIN TALLIS/AFP via Getty Images)

Policia kritikohet për pengimin e homazheve, disa orë pasi zyrtari policor i akuzuar për vrasjen e saj u paraqit në gjykatë.

Sarah Everard, 33-vjeçare u zhduk ndërsa po shkonte në shtëpi nga shtëpia e një shoqeje në lagjen Clapham në jug të Londrës me 3 Mars. Një zyrtar policie është akuzuar për rrëmbimin dhe vrasjen e Everard.

Të shtunën, një turmë e madhe u mblodh në Clapham Common për të bërë homazhe edhe pse tubimet e planifikuara në të gjithë vendin u anuluan për shkak të masave pandemike. Trupi i Everard, u gjet brenda një çantë të ndërtuesve në një zonë të pyjeve në Ashford Kent të mërkurën, dhe u identifikua përmes historisë dentare.

Më herët të shtunën, zyrtari policor Wayne Couzens, 48 vjeç, bëri paraqitjen e tij të parë në Gjykatën e Magjistraturës në Westminster duke u përballur me akuza për rrëmbim dhe vrasje të Everard. /Mesazhi.com