Mijëra izraelitë në protesta kërkojnë kthimin e robërve pas gjetjes së trupave

Policia izraelite gjuajti me topa uji dhe largoi me forcë demonstruesit në qendër të Tel Avivit ndërsa mijëra u mblodhën për të kërkuar veprim urgjent të qeverisë për të sjellë në shtëpi robërit nga Gaza.

Protestuesit mbajtën një minutë heshtje në sheshin e pengjeve të Tel Avivit në nderim të robërve trupat e të cilëve u gjetën nga trupat izraelite këtë muaj. Një tjetër protestë, duke kërkuar dorëheqjen e kryeministrit Benjamin Netanyahu dhe zgjedhje të parakohshme, u mbajt aty pranë.

Luftëtarët palestinezë më 7 tetor morën 252 pengje, 121 prej të cilëve mbeten në Gaza, duke përfshirë 37 që ushtria thotë se janë të vdekur.