Mjekët pa Kufij: Njerëzit që jetojnë në Rafah janë të privuar nga nevojat elementare

Organizata Mjekët pa Kufij (MSF) raportoi se njerëzit në qytetin Rafah, të cilët iu nënshtruan sulmeve intensive nga Izraeli në jug të Rripit të Gazës, u privuan nga nevojat elementare si uji, ushqimi dhe strehimi, transmeton Anadolu.

Në deklaratën e bërë nga MSF, thuhet se sulmet në Gaza bënë që rreth 1.5 milionë njerëz të shkonin në Rafah.

Në deklaratë u kujtua se shumica e njerëzve në Refah janë zhvendosur shumë herë në katër muajt e fundit me ato pak sende që kishin dhe se tendat u ngritën në çdo tokë të përshtatshme, rrugë dhe zonë të hapur në Refah dhe rrethinat e tij.

“Nuk ka më hapësirë ​​boshe në Rafah. Makinat mezi mund të kalojnë nëpër rrugët e mbipopulluara dhe madje edhe ecja mund të jetë e vështirë. Gazanët që strehohen në zonë janë privuar nga nevojat e tyre themelore, duke përfshirë ujin, ushqimin dhe strehimin. Këta njerëz u janë nënshtruar vazhdimisht urdhrave të evakuimit dhe janë detyruar nga ushtria izraelite”, thuhet në deklaratë.

Ushtria izraelite vazhdon sulmet ajrore kundër qytetit Rafah, ku u strehuan rreth 1.5 milionë njerëz.