Një grup radikalësh hebrenj dhe ministri izraelit hynë në Al-Aksa

JERUSALEM - JULY 16: Israeli policemen intervene Palestinians who protest in front Al-Aqsa compound in Jerusalem’ after metal detectors were placed at the entrances of Al-Aqsa by Israel, July 16, 2017. Palestinian worshippers congregated for prayers outside one of the main entrances to the Al-Aqsa mosque, refusing to enter because of new metal detectors installed at entrances as the holy site re-opened for the first time on Sunday since a two-day closure following a deadly shootout ( Mostafa Alkharouf - Anadolu Agency )

Ministri izraelit i Bujqësisë, Uri Ariel dhe një grup i hebrenjëve radikalë të shoqëruar nga policia kanë hyrë në oborrin e kompleksit Al-Aksa, transmeton Anadolu Agency (AA).

Drejtoria e Vakëfeve në Kuds njoftoi se ministri dhe një grup i hebrenjëve radikalë sot në mëngjes kanë hyrë në kompleksin e Al-Aksës.

Në njoftimin e publikuar thuhet se ata qëndruan për një kohë në oborr dhe më pas u larguan nga kompleksi.

Ariel shpesh me hebrenjtë radikalë të shoqëruar nga policia hyjnë në kompleksin Al-Aksa. Kjo pastaj shkakton rritjen e tensioneve dhe përleshje mes palestinezëve dhe forcave izraeite të sigurisë.

Këtë vit Ariel disa herë ka hyrë në kompleksin e Al-Aksës ndërkaq për herë të fundit u pa më 26 shkurt.