“Notova në det për dy orë i rrethuar nga trupat e vdekur të fëmijëve”, rrëfime rrëqethëse nga të mbijetuarit e tragjedisë në brigjet greke

Rrëfime të reja janë bërë publike nga tragjedia në brigjet greke, ku një anije me 750 refugjatë u mbytën në det. Deri më tani rreth 500 persona rezultojnë të zhdukur, 104 u shpëtuan dhe 78 humbën jetën.

“Notova për dy orë më trupat e pajetë të fëmijëve në det”, është ky rrëfimi i një prej të mbijetuarve. “Doja të bëja vetëvrasje, por nuk mundesha”, ka rrëfyer një tjetër i mbijetuar.

Të mbijetuarit janë transferuar në një qendër imigracioni në Greqinë qendrore. Në lidhje me këtë tragjedi, qeveria greke mbajti tre ditë zi kombëtare, në nder të viktimave. /syri