Palestinë: Këtu është një përmbledhje e ngjarjeve kryesore të orëve të fundit

UNRWA raporton shpërthime të hepatitit A dhe shkallë alarmante të larta të diarresë në Rafah.

Hamasi thotë se luftëtarët e tij kanë vrarë 10 ushtarë izraelitë nga “distanca zero” në Khan Younis.

Ministri izraelit i Mbrojtjes Yoav Gallant përshëndet lirimin e dy robërve në Rafah si një “pikë kthese” në luftë, por Hamasi e minimizon operacionin si një “mashtrim” nga Izraeli për të fshehur humbjet.

Prokurori i Gjykatës Ndërkombëtare Kriminale (GJNK – ICC) shpreh shqetësimin për një inkursion të mundshëm tokësor nga forcat izraelite në Rafah.

OKB-ja paralajmëron për urinë dhe “nivele të paprecedentë të pasigurisë akute ushqimore” në Gaza.

Hamasi thotë se tre robër të tjerë në paraburgimin e tyre janë vrarë nga sulmet ajrore izraelite.