Palestinë: Këtu është një përmbledhje e zhvillimeve kryesore sot pasdite

Izraeli vret 174 persona në ditën që është urdhëruar për të parandaluar aktet e gjenocidit në Gaza

Mbretëria e Bashkuar ka reaguar ndaj vendimit të përkohshëm të GJND-së duke ri-theksuar qëndrimin e Londrës se Izraeli nuk po kryen gjenocid në Gaza.

Shoqata e Gjysmëhënës së Kuqe të Palestinës ka dënuar rrethimin e vazhdueshëm izraelit dhe shënjestrimin e selisë së saj në spitalin al-Amal në Khan Younis për të gjashtën ditë radhazi.

Këshilli Kombëtar Palestinez ka paralajmëruar se planet e Izraelit për të zgjeruar një “zonë tampon” do të zvogëlojnë zonën e territorit me 20 për qind.

Numri i të vdekurve në Gaza ka arritur në 26,257 palestinezë të vrarë dhe 64,797 të plagosur që nga fillimi i luftës së Izraelit.

Krahu i armatosur i grupit të Xhihadit Islamik Palestinez thotë se ka shënjestruar një linjë furnizimi të ushtrisë izraelite dhe lëvizjen e automjeteve ushtarake në lindje të kampit të refugjatëve Maghazi në Rripin qendror të Gazës.

Organizata për Çlirimin e Palestinës u ka kërkuar vendeve që thanë se po pezullonin mbështetjen për UNRWA-n që të “tërheqin menjëherë vendimin e tyre”. /mesazhi