Palestinë: Këtu janë disa nga zhvillimet kryesore gjatë natës

Mjekët pa Kufij (Mjekët pa Kufij, ose MSF) kanë thënë se ushtria izraelite ka bombarduar një strehë që pret stafin e saj në al-Mawasi në Gazën jugore, duke vrarë të paktën dy persona.

Një buldozer ushtarak izraelit është filmuar duke shkatërruar një monument për palestinezët që janë vrarë në qytetin Tamun në Bregun Perëndimor të pushtuar.

I dërguari i Kinës në OKB Zhang Jun ka thënë se SHBA-ja i ka dhënë Izraelit një “licencë për të vrarë” duke vënë veton ndaj një rezolute të armëpushimit të Gazës në Këshillin e Sigurimit të OKB-së.

Ushtria amerikane ka thënë se Houthi-t kanë gjuajtur dy raketa balistike kundër një anije me flamur grek, në pronësi të SHBA-së, që dërgon ndihma humanitare në Jemen.

Ministri i Jashtëm i Brazilit ka thënë se homologu i tij izraelit ka bërë komente që janë “të papranueshme në natyrën e tyre dhe gënjeshtare në përmbajtjen e tyre”, ndërsa një grindje diplomatike midis vendeve përshkallëzohet.

Këshilli për Marrëdhëniet Amerikano-Islamike e ka përshkruar grabitjet e raportuara në Gaza nga ushtarët izraelitë si një “simptomë të gjenocidit dhe spastrimit etnik”.