​Parlamenti i Ukrainës: Rusia na vodhi mbi 500.000 tonë drithë

Parlamenti i Ukrainës ka akuzuar Rusinë për vjedhjen e më shumë se 500.000 tonë drithë nga dy rajone të pushtuara.

Verkhovna Rada e Ukrainës tha se furnizimet u morën nga qyteti port i rëndësishëm Kherson i Detit të Zi dhe qyteti juglindor i Zaporizhzhia.

“Ushtria “e dytë” ruse në botë doli të ishte gënjeshtare, grabitëse, përdhunuese dhe hajdute”, shkroi Verkhovna Rada në Twitter.