Partia e Imran Khan kryeson sipas shpalljes së rezultateve përfundimtare në zgjedhjet në Pakistan

Ushtria ka bërë thirrje për stabilitet pasi shumë parti pretendojnë për manipulim të zgjedhjeve dhe shpallin protesta.

Partia Tehreek-e-Insaf (PTI) e ish-kryeministrit Imran Khan dhe degët e saj kanë fituar shumicën e vendeve në zgjedhjet e Pakistanit, ka zbuluar komisioni zgjedhor teksa shpalli rezultatet përfundimtare në votimin e kontestuar.

Një numër kandidatësh të pavarur, aleatë të PTI-së së ish-liderit tanimë të burgosur, kanë fituar vende në Asamblenë Kombëtare në votimin e 8 shkurtit, tha komisioni, duke ndihmuar partinë të kryesojë befasisht me 97 nga 265 vendet. Megjithatë, me asnjë parti që nuk ka fituar shumicën, dhe me pretendentë të shumtë që pretendojnë manipulim të votave, e ardhmja politike e Pakistanit është shumë e pasigurt. /mesazhi