Politikani gjerman: “Krenarë për Luftën e Dytë Botërore”

Gjermanët duhet të jetë “krenare” për “arritjet” e ushtrisë së  tyre gjatë Luftës së Parë dhe të Dytë Botërore”.

Kështu deklaroi, disa ditë para zgjedhjeve federale parlamentare të cilat do të mbahen më 24 shtator,  Alexander Gauland, një nga kandidatët kryesorë të partisë së ekstremit të djathtë Alternativa për Gjermaninë (AFD).

Partia e tij në sondazhe mbledh rreth 12 % të votave dhe pritet të bëhet forca e tretë në Bundestag.

Nëse këto rezultate vërtetohen atëherë kjo parti do jetë pas konservatorëve të Angela Merkel dhe socialdemokratëve në dhomën e ulët të parlamentit gjerman.

“Po të shohësh në të gjithë Evropën, nuk ka njerëz që të jenë të ballafaquar me qartësi të tillë ndaj padrejtësive të së kaluarës më shumë se  gjermanët. Njerëzit nuk duhet të na gjykojnë për 12 vite, të cilat nuk kanë lidhje me identitetin tonë sot”, theksoi Gauland, duke iu referuar periudhës naziste, nga viti 1933 deri në 1945, kur u krye holokausti  ndaj hebrenjve.

“Nëse francezët janë të drejtë krenar për perandorin e tyre dhe britanikët për Nelson dhe Churchill, ne kemi të drejtë të jetë dhe ne jemi krenarë për arritjet e ushtarëve gjermanë në dy luftërave botërore,” shtoi ai.