Prifti ka abuzuar seksualisht fëmijët për 50 vite, por kisha ka heshtur për pedofilinë

Kisha Katolike e Zvicrës fajësohet se ka heshtur për dekada të tëra pedofilinë e një prfti të rendit të Kapucinëve. Ajo, siç konstatohet në një raport të pavarur dhe siç një shkruajnë sot mediet zvicerane, e ka mbrojtur me vetëdije priftin në fjalë nga ndjekja ligjore.

Sipas raportit, rastet e abuzimit seksual me fëmijët, ky prift i ka filluar në vitin 1958 dhe ato kanë vazhduar deri në vitin 2008. Aktet e pedofilisë i ka kryer në kantonet si: Freiburg, Valis, Vaud dhe Gjenevë si dhe në dy provinca të Francës.

Për shkak të kohës që ka kaluar, lëndët për ngacmimet seksuale tashmë shumica janë vjetërsuar (parashkruar). Prifti është përballur ndërkohë me gjyqet, dhe për dy raste të abuzimit është liruar për shkak të vjetërsimit të lëndës ndërsa për njërin prej tyre ka marrë një dënim prej 2 vitesh e gjysmë burg me kusht.

Në maj të vitit 2017, ndaj priftit tashmë 78 vjeçar kishte nisur raport hetimor.