Qindra iz’raelitë hyjnë në xha’minë Al-A’ksa

Grupe izraelitësh kanë hyrë në mjediset e xhamisë Al-Aksa, duke kryer lutjet hebraike për të shënuar festën e Shavuot, raporton agjencia e lajmeve Wafa, duke cituar burime lokale.

Forcat izraelite mbyllën një rrugë pranë Portës së Damaskut, një hyrje kryesore në Qytetin e Vjetër të Jerusalemit dhe ndaluan disa besimtarë myslimanë që shkonin për në xhami, shtoi raporti.

Ritualet jomuslimane janë ndaluar prej kohësh në xhaminë Al-Aksa me një marrëveshje të gjatë, por adhuruesit izraelitë shpesh shkojnë në vend në raste fetare.