Rrëzimi i avionit Iranian: SHBA-ja hesht

Zyrtarët amerikanë po janë shumë të kujdesshëm me formulimin e tyre dhe ne nuk kemi pasur asnjë koment të mëtejshëm prej tyre që kur u tha se Presidenti Biden është informuar për situatën, thuhet në Aljazeera.

Departamenti Amerikan i Shtetit thanë se ata me të vërtetë janë duke i monitoruar nga afër këto raporte.

Kjo po ndodh në një kohë veçanërisht të ndjeshme. Vetëm javën e kaluar, ne kemi dëgjuar raporte për takime të tërthorta të zyrtarëve amerikanë dhe iranianë në Oman. Tema e atyre bisedave ishte se si të frenohet lufta aktuale izraelite në Gaza.

Dhe sigurisht, ne e dimë se ndërsa Irani vazhdon të vuajë me ekonominë e tij, pjesa më e madhe e fajit i është hedhur sanksioneve të SHBA-së që me të vërtetë kanë gjymtuar ekonominë iraniane.