Sekretari amerikan në Kuvajt, përpiqet për t’i pajtuar arabët me Katarin

Sekretari amerikan i shtetit, Rex Tillerson po qëndron në Kuvajt, me gjasë për të ulur tensionet ndërmjet aleatit të tyre Katarit dhe vendeve të tjera arabe.

Tillerson do të vizitoj edhe vet Katarin, ku so të përcjellë “porositë” e aleatëve të tjerë arab,  për të lehtësuar bllokadën e inicuar nga Arabia Saudite dhe disa vende të tjera arabe.

Edhe përkundër sanksioneve kundër Katarit, ky i fundit nuk ka marrë asnjë hap kundër vendeve arabe, sic thuhet për shkak të kundërshtimit që të nxisë luftë kundër shtetit ku gjenden vendet e shenjta.

Më 5 qershor, Arabia Saudite, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Egjipti, i kanë shkëputur lidhjet diplomatike me Katarin dhe i kanë pezulluar lidhjet transportuese, duke e bllokuar shtetin e vogël por revolucionarë.

Si Arabia Saudite, ashtu edhe Katari janë aleatët kryesorë të Shteteve të Bashkuara në rajon, dhe për më tepër në Katar gjendet baza më e madhe ushtarake amerikane në rajon. /MESAZHI/