SHBA: Miliona fëmijë jetojnë në zona pa anesteziolog pediatrik

pediatric anesthesiologist, katheryn delpizzo, MD

Mbi 10 milionë fëmijë në Shtetet e Bashkuara nuk jetojnë afër një anesteziologu pediatrik, apo mjeku i cili është i specializuar në mpierjen e fëmijve gjatë operacionit.

Të dhënat e këtij studimi të ri janë raportuar nga Reuters.

Anestiozologët pediatrik iu japin fëmijve medikamente që janë të nevojshme për mpierje lokale apo edhe për t’i vënë në gjumë në tërësi derisa i nënshtrohen operacioneve dhe procedurave të tjera mjekësore.

Ata gjithashtu i monitorojnë të rrahurat e zemrës dhe gjëra të tjera rreth shëndetit të fëmijve gjatë kohës së ata janë në operacion.