SHBA, personi që u paralizua në automjetin e policisë do të marrë 45 milionë dollarë dëmshpërblim

Randy Cox nga shteti federal Connecticut në SHBA do të marrë 45 milionë dollarë dëmshpërblim në padinë që ngriti kundër policisë, transmeton Anadolu.

Cox u paralizua në furgonin e policisë pas lëndimeve që mori pasi nuk iu vendos rripi i sigurimit teksa ishte nën arrest.

Në një deklaratë me shkrim nga bashkia New Haven, thuhet se është arritur marrëveshje për pagesën e dëmshpërblimit prej 45 milionë dollarë për 36 vjeçarin Cox i cili u arrestua dhe u hip në furgonin e policisë dhe që paralizua duke u dëmtuar për shkak se nuk iu vendos rripi i sigurimit në automjet gjatë lëvizjes.

Marrëveshja mes bashkisë dhe avokatëve të Cox u njoftua dy ditë pas shkarkimit nga detyra të dy punonjësve të policisë të cilët shkaktuan paralizimin e Cox në ngjarjen në fjalë.

Kryetari i bashkisë New Haven, Justin Elicker deklaroi se “janë të papranueshme ato që i kanë ndodhur Randy Cox” dhe po ashtu ka tërhequr vëmendjen mbi detyrimin që ka policia për të garantuar sigurinë e personave në paraburgim.

Ai theksoi se shuma prej 45 milionë dollarësh është shifra më e lartë e dëmshpërblimit të përcaktuar në SHBA në këtë fushë.

Randy Cox më 19 qershor 2022 u arrestua për veprën penale për përdorim të armës pa leje dhe i dyshuari me pranga pa u siguruar me rrip sigurie u paralizua pasi përplasi kokën në derën e automjetit të policisë i cili ndaloi papritur teksa ishte në lëvizje.

Avokatët e Cox në shtator 2022 ngritën padi në shumën 100 milionë dollarë ndaj qytetit dhe policisë së New Haven të cilët ishin përfshirë në ngjarje.