Talibanët: Aeroporti i Kabulit i gatshëm për fluturime ndërkombëtare

Talibanët njoftuan se të gjitha defektet teknike në aeroportin e Kabulit janë riparuar dhe se fluturimet ndërkombëtare mund të rifillojnë, transmeton Anadolu Agency (AA).

Qeveria e përkohshme në Afganistan i siguroi të gjitha linjat ajrore për bashkëpunim të plotë dhe tha se pret që të gjithë transportuesit dhe vendet që kishin fluturuar më parë në Kabul të rifillojnë fluturimet e tyre.

Në një deklaratë, zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme Abdul Qahar Balkhi tha se ndryshimet e fundit politike në Afganistan shkaktuan një sërë çështjesh teknike brenda sektorit të aviacionit, për shkak të të cilave u pezulluan fluturimet ndërkombëtare në Afganistan.

“Meqenëse problemet në Aeroportin Ndërkombëtar të Kabulit janë zgjidhur dhe aeroporti është plotësisht operacional për fluturimet vendase dhe ndërkombëtare, Emirati Islamik i Afganistanit siguron të gjitha linjat ajrore për bashkëpunim të plotë dhe pret që të gjitha linjat ajrore dhe vendet që kishin fluturuar më parë në Kabul t’i rifillojnë fluturimet e tyre si më parë”, deklaroi ai.

Fluturimet u pezulluan në aeroportin kryesor ndërkombëtar të Afganistanit në Kabul muajin e kaluar pasi talibanët morën pushtetin dhe trupat amerikane shkatërruan pajisjet dhe një sistem radari para se të largoheshin nga vendi. /aa