Trump-demokratëve: emigrantët po ua sjell në qytetet tuaja

Presidenti Donald Trump pranoi të ketë planifikuar lirimin e emigrantëve të burgosur dhe transferimin e tyre në bastionet kryesore të demokratëve në SHBA, në atë që përbën një dredhi politike hakmarrëse.

Presidenti republikan ka shfrytëzuar rrjetin social “Twitter” për të thënë se kundërshtarët e tij politikë do të ishin “tejet të lumtur” rreth kësaj çështjeje, duke parë edhe “politikat e tyre të kufijve të hapur dhe krahëve të hapura”.

Ai e konkretizoi madje shënjestrën e tij, me ato qytete të ashtuquajtura “të shenjta”, të cilat kanë ligje lokale për të strehuar emigrantët pa dokumente. Por, i menjëhershëm ishte reagimi i udhëheqësve demokratë, që e kritikuan deklaratën e Trumpit si aspak presidenciale.

“Duke qenë para faktit që demokratët nuk duan të ndryshojnë ligjet tona tejet të rrezikshme të emigracionit, atëherë – ashtu siç është raportuar, – ne po marrim në konsideratë vendosjen e emigrantëve ilegalë vetëm në këto qytete të shenjta”, shkruante Trump.

Deklarata e presidentit binte ndesh me atë të Shtëpisë së Bardhë të drejtuar prej tij, me këtë të fundit që ka mohuar në një reagim se plani ishte ende duke u konsideruar.

Komentet e Trumpit erdhën pas raportimeve në mediet amerikane, se ai kishte dashur që Departamenti i Sigurisë së Brendshme të lironte emigrantët e burgosur në bastionet e demokratëve./tch