UEFA premton 1 milion euro për të ndihmuar fëmijët ukrainas

Aleksander Ceferin

Presidenti i UEFA-s, Aleksander Ceferin, do të ofrojë ndihmën e tij në mbrojtjen e fëmijëve ukrainas mes konfliktit të vazhdueshëm me Rusinë.

Ukraina u pushtua nga Rusia javën e kaluar dhe luftimet vazhdojnë të përshkallëzohen.

Miliona njerëz po kërkojnë strehim në vendet fqinje dhe “Fondacioni i UEFA-s për Fëmijët” ka premtuar të marten fondin e ndihmës prej 1 milion eurosh (1.12 milion dollarë).

Fondacioni i UEFA-s ka premtuar gjithashtu se do të sigurojë një fond emergjence prej 100,000 eurosh për të ndihmuar fëmijët dhe refugjatët që ikin në Moldavi.

“Fëmijët janë më të prekurit gjatë konflikteve dhe është detyra jonë të ndihmojmë dhe mbrojmë të drejtat e tyre themelore dhe shëndetin e tyre”, tha kryetari i bordit të fondacionit, Ceferin.

“Falë solidaritetit të futbollit evropian dhe mbështetjes së partnerëve tanë, ne do të jemi në gjendje të ofrojmë një pjesë të ndihmës për fëmijët në nevojë urgjente në Ukrainë dhe në vendet fqinje”, shtoi ai.

UEFA konfirmoi se fondi emergjent prej 100,000 euro do t’i jepet Federatës së Futbollit të Moldavisë, e cila po punon së bashku me organizatat humanitare. Dispozita të tilla si ilaçe dhe furnizime për spitalet e fëmijëve brenda Ukrainës janë gjithashtu të përfshira në paketën e ndihmës. /atsh