UNRWA: Rreth 1 milion palestinezë u larguan nga Rafah në dy javë

Agjencia e OKB-së për refugjatët palestinezë (UNRWA) ka thënë se vlerëson se më shumë se 810,000 njerëz u larguan nga Rafah në dy javët e fundit ndërsa eksodi vazhdon.

“Sa herë që familjet zhvendosen, jeta e tyre është në rrezik serioz. Njerëzit janë të detyruar të lënë gjithçka pas duke kërkuar siguri. Por nuk ka asnjë zonë të sigurt”, shkruan UNRWA në platformën X.

Ushtria izraelite vazhdon të lëvizë trupat tokësore në Rafah, pavarësisht paralajmërimeve nga SHBA-ja dhe të tjerët ndër aleatët e saj më të afërt. /abcnews