Uragani “Firence” niset me forcën shkatërrimtare drejt Bermudës

Uragani “Firence”, stuhia e parë e madhe e sezonit, aktualisht po shkon drejt Bermudës, teksa parashikuesit paralajmërojnë se mund të përbëjë një kërcënim për Bregun Lindor të SHBA.

Uragani u forcua në një stuhi të Kategorisë 4 të mërkurën, me erërat e saj maksimale të qëndrueshme të vlerësuara në 209 km në orë.

Uragani Firence u përqendrua rreth 1,295 milje në lindje-juglindje të Bermudës dhe u zhvendos në veriperëndim në 20 km që nga e mërkura pasdite.

Stuhia e parë e madhe e sezonit të Atlantikut pritet të shkaktojë kërcënime të mëdha në Bermuda deri të premten, por parashikuesit thanë se ishte tepër herët për të thënë nëse do të godiste tokën.

Qendra Kombëtare e Uragani tha se “Firence” gjithashtu mund të arrijë në Bregun Lindor deri në fillim të javës së ardhshme./Ora News