Ushtria irakiane merr nen kontroll nje qytet strategjik qe ishte ne duart e ISIS-it

Forcat irakiane rimorrën sot kontrollin mbi qytetin strategjik Qayyara, duke hapur rrugën për marrjen edhe te qytetit me te madh Mosulit, qytete keto qe jane nen kontroll te grupit terrorist ISIS.

Rimarrja e Qayyaras, i cili eshte vetem 60 kilometra në jug të Mosulit, është një frenim i aktivitetit te grupit terrorist dhe eshte tkurrje e terrotorit te tyre te pushtuar me dhune dhe masakra.

Qyteti Qayyara i cili posedon një fushë naftëmbajtëse, shihet si një pikë strategjike për të filluar sulmet për rimarrjen e Mosulit, që ka qenë nën kontrollin e ISIS-it që prej mesit të vitit 2014. /MESAZHI/