Vendi më i vecantë në botë, ku përnjëherë goditeni nga dielli dhe ngricat

Në pjesën më veriore të Indisë, një shkretëtirë malore është khyer në atraksion turistik, pasi në këtë shkretëtirë qëndron një strukturë e pazakontë akulli.

Ky territor është tokë e jashtëzakonshme, ku reshjet janë të pakta, ndërsa temperaturat variojnë nga ato të nxehta, deri ato të ngrira.

Banorët lokal thonë se ky është vendi i vetëm në botë, ku njerëzit në të njëjtën kohë mund të difiten nga temperaturat e larta dhe nga ngrica në të njëjtën kohë.

Ky regjion quhet Ladakah, që në gjuhën likale do të thotë “toka e kalimeve të nalta” – e cila është e shtypur në mes rë dy maleve më të mëdha në botë – Himalajeve dhe Kunlun-it.

Këtu edhe reshjet janë të rralla. Uji, i cili është i domosdodhëm për të mbajtur gjallë tokat pjellore dhe jetën e popullsisë,  vie vetëm përmes shkrirjes së borës dhe ngricave. /MESAZHI/