Veseli premton Fond 200 milionë euro për Punësim të Qëndrueshëm

Kryetari i PDK-së dhe kandidati për kryeministër, Kadri Veseli ka mbajtur tubim në Shalë të Lipjanit.

Ai nga atje ka premtuar se do të rriten grantet investive dhe subvencionet për fermerët e asaj ane, shkruan lajmi.net.

Veseli gjithashtu tha se do të mbështeten edhe ata që krijojnë idhje me tregje për pasimin e produkteve bujqësore, duke premtuar asfaltim edhe 500 kilometra rrugë për lidhje të zonave rurale dhe urbane.

Ky është postimi i plotë i Veselit:

Partia Demokratike e Kosovës është shpresë edhe për Shalën e Lipjanit. Ne do t’i rrisim grantet investive dhe subvencionet për fermerët e vyeshëm të kësaj ane. Do ua subvencionojmë interesin deri në 80 për qind të gjithë prodhuesve që marrin kredi për prodhim apo eksportim të produkteve “Made in Kosova”.

Ata që e punojnë tokën do të mbështeten edhe në krijimin e lidhjeve me tregje për plasimin e produkteve bujqësore, sepse ne do t’i asfaltojmë edhe 500 kilometra rrugë për t’i lidhur zonat rurale me qendrat urbane.

Kapitalin e Fondit Kosovar për Garantimin e Kredive do ta rrisim në qindra miliona euro dhe do ta themelojmë dhe zhvillojmë edhe Fondin për Punësim të Qëndrueshëm në shumë prej 200 milionë euro, i cili objektiv do ta ketë punësimin e të rinjve.