Zemërohet Izraeli pasi restoranti i quajtur 7 Tetori hapet në Jordani

Hapja e një restoranti në Jordani të quajtur 7 Tetori ka ndezur zemërim si rezultat i lavdërimit të datës së sulmeve nga Hamasi ndaj Izraelit vitin e kaluar.

Pamjet video të dyqanit shawarma dhe picash në qytetin Kerak, të cilat fillimisht dukej se ishin shfaqur në një raport nga uebsajti lokal i lajmeve Khaberni, po qarkullonin gjerësisht në mediat sociale të enjten. Ajo tregon stafin e veshur me uniforma me emrin e restorantit të angazhuar në një bisedë miqësore me një person qartësisht të emocionuar pas kamerës.

Pamjet provokuan një reagim të shpejtë dhe të zemëruar nga autoritetet izraelite.