Zvicra: Natyra nga Zoti, kujdesi nga njeriu! (Foto)

Zvicra ka një reliev  shumë të  thyer qe  mbulohet me së shumti me kodra, male dhe bjeshkë të mëdha, duke bërë që natyra zvicerane të jetë ndër më të bukurat në botë.

Zvicra i kushton një rëndësi të madhe mbrojtjes së ambientit dhe për këtë është e përfaqësuar në shumë organizata botërore, të cilat kujdesen në mbrojtjen e natyrës në formatë ndryshme.

Temperaturat vjetore sillen pak më të ulta në krahasim me vendet e tjera të Europës jugore, por kohëve të fundit, temperaturat kanë bërë një ndryshim ku ka pasur një rritje të lehtë të tyre.

Zvicra preferohet për turizmin malor dhe atë ekologjik, dhe sportet e preferuara janë skitë në Alpet ku bora është e përhershme.