Trump e quan “mosrespektues” komentin e Macron-it për NATO-n

Trump e quan “fyes dhe shumë mosrespektues” komentin e Macron-it për NATO-n dhe tha se përgjigjja e Turqisë ndaj liderit francez ishte “interesante”.

Trump: Nuk dua që Franca të taksojë firmat amerikane. Nëse ka dikush që vë taksa, ajo është SHBA, dhe jo Franca.

Presidenti amerikan Trump: Kemi marrëdhënie të mira me Turqinë. Qëndruam mjaft gjatë në kufijtë e tyre, tashmë u tërhoqëm. Bëjnë punë të mirë.

Trump: Në operacionin kundër Baghdadit, Turqi ndihmoi shumë. Nuk mund të kishin bërë më mirë, nuk mund të na kishin mbështetur më shumë.Trump në Londër: Turqia duhej të trokiste në dyer të tjera kur ish-administrata amerikane refuzoi t’ia shesë raketat Patriot.