10 misteret më të mëdha historike që edhe sot mbesin enigmë – FOTO

Që kur filloi bota, ne kemi qenë të rrethuar nga mistere.

Disa janë zgjidhur nga shkenca, por të tjerë mbeten të pashpjegueshëm dhe mund të mbeten të pazgjidhur përgjithmonë. Disa janë po aq të lashtë sa njerëzimi, por magjepsja që kemi ndaj tyre i mban ata të përjetshëm.

Këtu janë 10 misteret më të mëdha historike që askush nuk mund të zgjidhë.

Mbetjet e Zhdukura të Kristofor Kolombit – Njeriu që zbuloi “Botën e Re” të Amerikave, studiuesi i njohur italian Kristofor Kolombi, të gjithë e dimë, ka një jetë të jashtëzakonshme dhe të suksesshme, pavarësisht kësaj, njerëzit këto ditë ende po argumentojnë se ku është trupi i vdekur i tij. Fillimisht varrin i Kristofor Kolombit mendohej se ishte në qytetin e Valladolid në Spanjë, më pas u zhvendos në ishullin e Hispaniola në Karaibe pastaj në Kubë në 1795 dhe më në fund pas një shekulli u sollën përsëri në Spanjë. Këtu është pjesa misterioze, një grup njerëzish thanë se trupi nuk u zhvendos kurrë në Hispaniola. Një kuti me një fjalë të shkruar “Glorious Eminent Cristobal Colon”, e cila përmban një trup të vdekur u gjet në 1877 në Katedralen e Santo Domingo, ADN-ja e tij rezultoi pozitivisht e lidhur me Diegon (vëllain e Kristoforit), tregoi se ata vinin nga e njëjta nënë. Republika Dominikane vë në dyshim vërtetësinë e rezultatit të ADN-së dhe ende kërkon një vlerësim tjetër të ADN-së të eshtrave në Hispaniola. Thesari i humbur i diktatorit Adolf Hitler – Përafërsisht 4 miliard dollarë, kjo pasuri e madhe e Hitlerit është ende një mister i pazgjidhur. Gjatë viteve që nga vdekja e Hitlerit, shumë prej tyre janë përpjekur dhe nuk kanë arritur ta gjejnë atë. Pjesët e vogla të ndara të këtij thesari u gjetën në vende të ndryshme pranë Gjermanisë, por asnjëra prej tyre nuk la një udhë për të ndjekur vendin ku është pjesa më e madhe e thesarit. Historianët kanë një teori se paratë u depozituan në banka në vende të ndryshme. Po thuhet gjithashtu se Diktatori e fshehu atë në një zonë të izoluar pranë Deutschneudorf, Gjermani. Së fundi, Ekspertët spekulojnë se ajo mund të gjendet në Liqenin Toplitz, Austri. Një gjë është e sigurt se kjo sasi masive monetar është ende në pritje për t’u gjetur.

Burimi i sinjalit “Wow” – Një frekuencë misterioze u kap dhe u shtyp nga një teleskop radioje në Observatorin Perkins të Universitetit Wesleyan. Siç e shihni në foto, ajo përmban një grup letrash dhe numrash që ndoshta lidhen me njëri-tjetrin por askush nuk e di kuptimin e vërtetë të saj. Personi në detyrë ishte astronomi Jerry Ehman, i cili këtë ngjarjeje të habitshme nuk mund ta deshifronte dhe e “quajti” “Wow”. Edhe teknologjia e lartë e këtij brezi nuk mund ta zhbllokojë misterin e këtij sinjali. Pak njerëz thonë se ishte një mesazh nga të huajt që presin të dekodohen nga ne.

Misteri i zhdukjes së USS Cyclops – Një anije e ndërtuar për t’i bërë ballë kushteve ekstreme të motit dhe ekuipazhi me 306 marinarë profesionistë krejtësisht e humbi rrugën dhe u mbyt në fund të katit të oqeanit duke na lënë me pyetje pa përgjigje. Nuk kishte asnjë gjurmë të anijes së humbur apo të ekuipazhit të saj. Anija u pa për herë të fundit duke lundruar në rrugën e saj drejt Baltimorit në 4 Mars 1918. Është thënë se zhdukja është shkaktuar nga mallkimi i Trekëndëshit të Bermudës. Megjithatë, ekspertët sot mund të na japin një përgjigje matematikore se si ndodhi rrënimi i anijeve në Trekëndëshin e Bermudës, por ky rast është i ndryshëm. Asnjë studim shkencor apo faktik nuk mund të identifikojë se ku është anija dhe se çfarë ka ndodhur me të.

  1. “Disk Phaistos” i Qytetërimit Minaj – Ky disk i lashtë përmban mbishkrime në një gjuhë të panjohur. Disa besojnë se ai përmban një mesazh që do të luajë një rol të madh në kuptimin tonë të qytetërimit minoan. Eksperti thotë se mesazhi i koduar në disk mund të jetë një histori që ndodhi gjatë sundimit të qytetërimit të tyre, një himn ose një teoremë gjeometrike për një kalendar. Shumë kërkime janë bërë dhe ndoshta për shkak të këtyre mjeteve të fundit, shumë mendojnë se jemi afër zbulimit të një prej 10 mistereve më të mëdha historike në botë.Identiteti i vërtetë i yllit të Betlehemit. – Ylli i famshëm nga Bibla ka kapur vëmendjen e shumë profesionistëve dhe endacakëve, shumë teori janë bërë duke arritur deri në pikën që ai konsiderohet të jetë një UFO (Objekti i paidentifikuar) ose një anije kozmike e huaj, e cila është e dukshme dhe lëviz vazhdimisht ditë e natë duket ndjekur një udhë. Studiuesit nga Britania e Madhe thanë se ishte një yll i ri i njëjtë me atë që gjendej në Kinë në pranverën e shekullit 5 (p.e.r). Johannes Kepler tha se ishte vetëm një rast i dy planeve që formonin një yll të ri, të tjerë kanë thënë se ishte vetëm një kometë në rënie. Megjithatë, nuk ka studime të mjaftueshme që mund të mbështesin kërkesën se ai në të vërtetë është një yll.Toka ku u varros themeluesi i Perandorisë Mongole Genghis Khan – Udhëheqësi i madh që themeloi Perandorinë Mongole njihet si një pushtues i madh, i cili e shtriu territorin e tij nga Kina në Hungari. Ai ka frymëzuar shumë njerëz dhe ka fituar shumë besnikë për shkak të parimeve dhe trimërisë së tij. Kur vdiq në vitin 1227, pasuesit e tij besnikë e varrosën fshehurazi në një vend pa shënuar anjë detaj, të gjithë dëshmitarët u vranë. Kuajt u përdorën gjithashtu për të shkatërruar dëshmi për varrosjen e Khanit të Madh. Pasuesit e tij madje zhvendosën një rrjedhe të lumit për të fshehur vendin. Disa ekspertë thonë se trupi i tij është në provincën Khentii Aimag të Mongolisë. Megjithatë, arkeologët e gjetën tempullin e Genghis Khan në vitin 2004. Ata thanë se trupi i tij tokësor është vënë për të pushuar. Pas dekadave të kërkimeve për mbetjet e tempullit të trupit të tij, asnjëherë nuk u gjet një rast për ta hapur.A është pjesë e Atlantikut Bimini? – Një tjetër ndër misteret më të mëdha historike është Edgar Cayce, një amerikan i krishterë mistik që dikur parashikoi se mbetjet e Atlantidës do të gjenden në ujërat rreth ishujve të Biminit. Ai tha se ka gjasa të ndodhë rreth vitit 1968 – 1969. Ky parashikim filloi të frikësonte kur zhytësit profesionistë nga Bahamas zbuluan disa gurore të mëdha të rreshtuara që dukeshin si një autostradë nënujore. Njerëzit thanë se është vetëm një qytetërim i lashtë. Sidoqoftë, parashikimi dhe saktësia e bërë nga Z. Cayce mbeten në mendjet e shumë njerëzve.A ka luajtur Zonja Babushka një rol në vrasjen e JFK-së? – Fotografia sipër tregon një zonjë të veshur me një pallto kafe dhe shall mbi kokë, kjo e bëri atë Lady Babushka. Kjo foto ishte pjesë e filmit dhe dokumenteve të paraqitura gjatë hetimit të vrasjes së presidentit të ndjerë. Mund të shihet që zonja po fotografon dhe duket sikur e dokumenton ngjarjen. Edhe gjatë xhirimeve zonja vazhdoi filmimin duke treguar karakteristikat e mundshme të një vrasësi me eksperiencë, i cili është i gatshëm dhe i vëmendshëm. Autoritetet kërkonin zonjën. Ata lanë një deklaratë për shtyp duke kërkuar që filmi i saj të dorëzohej, asnjë film nuk u dorëzua, zonja kurrë nuk u shfaq. Dhe një grua me emrin Beverly Oliver pranoi se ajo ishte zonja në foto. Sidoqoftë, historitë e saj kanë mospërputhje të dukshme dhe shumica e njerëzve e konsiderojnë atë vetëm si një artiste. Pra, kush është me të vërtetë zonja Babushka? A mori ajo një fotografi të vrasësit të Xhon F Kenedit? A është përfshirë në vrasje?