150 të vdekur nga një ciklon i fuqishëm në Afrikën Jugore

Mozambiku, Zimbabve dhe Malavi janë goditur nga një ciklon i fuqishëm që si pasojë ka lënë të vdekur 150 njerëz, qindra të tjerë të humbur dhe mijëra që kanë mbetur të bllokuar në zonat më të varfra rurale.

vicioz që ka vrarë rreth 150 njerëz, duke lënë qindra të tjerë të humbur dhe të humbur dhjetëra mijëra të cilët janë shfarosur nga rrugët dhe telefonat në zonat më të varfra rurale.

Ciklon Idai ka prekur më shumë se 1.5 milion njerëz në tre vendet e Afrikës jugore, sipas zyrtarëve të Kombeve të Bashkuara dhe qeverisë, njofton Klan Kosova.Goditja më e madhe është bërë në qytetin qendror të të Mozambikut në Beira ku aeroporti është mbyllur, nuk ka energji elektrike dhe shumë shtëpi janë shkatërruar.

Cikloni goditi Beiran të enjten vonë dhe u zhvendos drejt perëndimit në Zimbabve dhe Malavi duke përfshirë edhe zonat lindore që kufizohen me Mozambikun.

Shtëpitë, shkollat, bizneset, spitalet dhe stacionet policore janë shkatërruar nga cikloni. Mijëra njerëz u prekën nga përmbytjet e rënda dhe, vetëm duke u kujdesur për jetën e tyre, braktisën pasurinë e tyre për të kërkuar siguri në një tokë më të lartë.

Agjencitë e Kombeve të Bashkuara dhe Kryqi i Kuq po ndihmojnë ekipet e shpëtimit në Afrikë dhe i kanë ndihmuar me furnizim me ushqime dhe ilaçe duke ia dërguar me helikopter.