A po bëhet Anglia “vend pa duhan”? Ndalohet duhanpirja edhe në hapësirat e jashtme

Pesë këshillat në Angli e kanë ndaluar pirjen e duhanit jashtë bareve, kafeneve dhe restoranteve derisa të tjerët tani po e konsiderojnë që t’iu bashkohen atyre ndërsa Qeveria përpiqet ta bëjë “vend pa duhan” brenda dekadës së ardhshme.

Këshilli i qytetit Newcastle, Manchester, qarkut Durham, qarkut Northumberland dhe Këshilli i North Tyneside kanë ndaluar pirjen e duhanit në trotuare ku kafenetë ose baret kanë tavolina.

Këshilli i qarkut të Oxfordshire ka vendosur ta ndjekë shembullin sipas planeve për “qarkun e parë pa duhan” me punëdhënësit që pritet të kërkojnë të zbatojnë hapësirat pa duhan jashtë dyqaneve, zyrave dhe fabrikave për të ndihmuar stafin ta largojnë zakonin e tyre.