Ambasada amerikane: Kosovarët po sillen me përgjegjësi e po veprojnë me bujari rreth koronavirusit

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (ShBA), në Kosovë, në Ditën Botërore të Shëndetit ka falënderuar mjekët, infermierët që kontributin e tyre gjatë kësaj kohe të pandemisë COVID-19.

Përmes një njoftimi të ambasadës thuhet se: “Sot është Dita Botërore e Shëndetit, dhe si çdo ditë, ne dëshirojmë që me gjithë zemër të falënderojmë dhe përshëndesim të gjithë praktikuesit e shëndetit të Kosovës (mjekë, infermierë, portierë, etj.), Vullnetarë, kontribues të tjerë publik dhe privat, si dhe udhëheqjen e tyre për mbajtjen e front kundër COVID-19”.

Ndër tjera ata kanë vlerësuar lartë përgjegjësin e kosoavrëve për sjelljen e mirë që po tregojnënë luftën kundër koronavirusit.

“Ne gjithashtu vlerësojmë thellësisht qytetarët e Kosovës që sillen me përgjegjësi, veprojnë bujari dhe tregojnë kujdes për të mirën dhe mbijetesën tonë më të madhe në këtë kohë të vështirë. Ne e dimë se nuk ka qenë e lehtë, por ne jemi të gjithë në këtë së bashku”, thuhet në njoftim.