Amerikanët me sistem në telefona që do të zbulojë nëse uji është i dëmshëm

Duke parë që uji në Michigan të Amerikës vazhdimisht po ka përmbajtje të lart të plumbit, studiuesit nga universiteti i Houston kanë menduar për një zgjedhje, transmeton Indeksonline.

Studiuesit janë duke punuar për lansimin e një sistemi në telefona që tregon nëse uji është i dëmshëm.

Kjo sipas tyre është edhe një zgjidhje më kosto më të lirë dhe do të ndihmonte në përmirësimin e shëndetit të njerëzve.