Apple zvogëlon ambiciet për sistemin vetë-drejtues dhe shtyn datën e lansimit të automjetit të saj elektrik

Apple Inc ka zvogëluar planet ambicioze ndaj sistemit vetë-drejtues për automjetin e saj të ardhshëm elektrik dhe ka shtyrë datën e synuar të lansimit të makinës për vitin 2026, raportoi të martën Bloomberg News, duke cituar njerëz me njohuri për këtë çështje.

Aksionet e prodhuesit të iPhone-it, ranë 2.4 për qind pas raportit, transmeton Telegrafi.

Përpjekjet e kompanisë për automobil, i njohur si Projekti Titan, kanë ecur në mënyrë të pabarabartë që nga viti 2014, kur ajo filloi për herë të parë të projektonte një automjet nga e para.

Apple tani po planifikon një dizajn më pak ambicioz që do të përfshijë një timon dhe pedale dhe do të projektojë përpjekjet e sistemit të plotë autonom në autostrada, thanë njerëzit për Bloomberg.

Raporti shtoi se kompania planifikon të zhvillojë një automjet që lejon shoferët të kryejnë detyra të tjera në një autostradë dhe të paralajmërohen me kohë të mjaftueshme për të kaluar në kontroll manual.

Vitin e kaluar, një raport i Bloomberg tha se Apple po shtynte datën e lansimit të makinës së saj elektrike deri në vitin 2025, dhe ta rifokusonte projektin në aftësitë e plota të vetëdrejtimit.