Atletet e Michael Jordan dalin në ankand

Shtëpia e ankandeve Christie’s do të nxjerrë në ankand pesë atlete dhe një kartë që perdorte legjenda e basketbollit Michael Jordan. Pritet që artikujt të grumbullojnë një total prej 4 milionë Dollarësh gjatë ankandit dy-javor që do të zhvillohet nga 1-14 Qershor.

Numri i gjashtë artikujve nuk është rastësi, por është një referencë për gjashtë kampionatet e NBA-së në të cilat Jordan udhëhoqi Chicago Bulls-in e tij në vitet 1990. Shfaqja titullohet, “Gjashtë Unaza – Trashëgimia e basketbollistit më të mirë të të gjithë kohërave”.

Në të vërtetë, Jordan dhe ikona e tij revolucionarizuan tregun e atleteve duke filluar në vitet 1980. Dhe në mesin e pesë atleteve që po dalin në ankand është Michael Jordan PE Loë XII. Vetë Jordan nënshkroi çiftin zikaltër pasi i veshi ato gjatë finaleve të NBA në vitin 1998 kundër Utah Jazz.

Dyshja pritet të blihet për rreth 700 mijë Dollarë. Dy nga pesë çiftet e atleteve në short janë nënshkruar nga Jordan. Christie’s shpreson që atletet të tërheqin një sërë blerësish. Shtëpia e ankandeve pret të sjellë më shumë para nga një kartë tregtare e Fleet e nënshkruar nga Upper Deck 1986 dhe nga Jordan. Shtëpia e ankandeve mendon se vetëm karta do të sjellë 2-3 milionë Dollarë.