Avioni që mund të arrijë 6000 km/h shpejtësi (Foto)

Mund ta merrni me mend? 6000 kilometër për orë!

Boeing më në fund ka zbuluar një avion spiun që mund të udhëtojë me një shpejtësi 5 herë më të mëdha sesa shpejtësia e zërit.

Shpejtësia prej më shumë se 6000 km/h do të bëjë që në luftë kundërshtarët të mos kenë asnjë mundësi reagimi ose fshehjeje.

Paraardhësi i këtij avioni-spiun shënoi një rekord absolut në vitin 1976, me 3529 km/h. Ky rekord nuk është thyer deri më sot.

Të shohim nëse avioni i ri do të arrijë të fluturojë me sukses dhe të futet në histori.