Disa këshilla të thjeshta që patatet të qëndrojnë të freskëta më gjatë

Patatet janë një nga përbërësit më të zakonshëm në çdo familje. Por kur ruhen për një kohë të gjatë, ata humbin një lloj freskie dhe gradualisht fillojnë të mbijnë.

Rezulton se duhet të merrni disa masa të thjeshta për të ruajtur patatet për një kohë të gjatë. Shefi i kuzhinës, Kunal Kapur, ndau disa këshilla dhe truke në një postim në Instagram.

“A e dini se patatet mund të zgjasin më shumë se çdo frutë dhe perime? Por përfundimisht, ata fillojnë të mbijnë lastarë të gjelbër dhe humbin pak nga freskia dhe aroma e tyre. Nëse dini si t’i ruani siç duhet, ata do të qëndrojnë të freskëta për javë, ose ndoshta edhe muaj, më gjatë ”, shkroi ai.

Ruani patatet në një vend të freskët, të ajrosur mirë.

Shmangni zonat që arrijnë temperatura të larta ose marrin shumë rrezet e diellit. Gjithmonë lini ato në një vend të errët dhe të freskët larg rrezeve të diellit.

Qeset plastike me vrima dhe qeset prej letre ofrojnë ambientin më të mirë për zgjatjen e afatit të ruajtjes

Mos i lani patatet para se t’i ruani. Lagështia nxit prishjen e hershme.