Drama e jetimit sirian në Festivalin ndërkombëtar të filmit turk

Njerëzit do të dëshironin të gjejnë dhe të ndihmojnë një jetim pasi të shohin filmin “Never Let Me” (Kurrë mos më lër), filmi i hapjes së edicionit të 54-t të Festivalit të Filmit Ndërkombëtar të Antalias, ka thënë për Anadolu Agency (AA) drejtoresha e festivalit.

Drejtoresha Aida Begiq përdor një përmbledhje të refugjatëve sirianë, shumica pa përvojë të mëparshme, për të treguar historinë e tre djemve, Isa, Ahmed dhe Muataz, të cilët jetojnë një jetë të vështirë dhe janë të vendosur në qytetin e Turqisë Juglinore, Şanlıurfa.

Begiq tha se gjëja më e vlefshme për të folur ishte për njerëzit e pafajshëm, kryesisht fëmijët, jetët e të cilëve ishin shkatërruar nga lufta e egër civile në Siri.

“Ata janë të gjithë rreth nesh, por shumicën e kohës nuk e dimë se kush janë ata, çfarë ndjejnë, cilat janë ëndrrat dhe shpresat e tyre. Ne nuk mund të lidhemi si qenie njerëzore me historitë e tyre, sepse nuk i njohim historitë e tyre”, thotë për AA Begiq.

Filmi “Never Let Me” do të jetë pjesë e edicionit të 54-t të Festivalit të Filmit Ndërkombëtar të Antalias, i cili do të zhvillohet mes datave 21-27 tetor me më shumë se 30 filma.