Drita e verdhë e ngrohësit të motorit me naftë: Çfarë duhet të bëni nëse qëndron ndezur për një kohë të gjatë?!

Të gjithë motorët me naftë kanë karakteristikën e dizajnit që kërkojnë ngrohjen e ajrit gjatë ndezjes së motorit, domethënë kur është i ftohtë.

Kur nisni një makinë me naftë, është normale që drita e verdhë e kontrollit (ngrohësi) të pulsojë shkurtimisht.

Megjithatë, nëse vazhdon të shkëlqejë, këshillohet kujdes. Lista e arsyeve është e gjatë. Nëse drita treguese po pulson, kjo zakonisht nuk është një shenjë e mirë.

Në këtë rast, një mosfunksionim është i mundur, shpjegon ADAC (Klubi gjerman i automobilave). Lista e shkaqeve të mundshme është e gjatë. Problemi i riqarkullimit të gazit të shkarkimit (EGR), bllokimi i filtrit të grimcave.

Zakonisht mund të vazhdoni të vozitni, por duhet të shkoni në një qendër shërbimi sa më shpejt të jetë e mundur, kjo është këshilla më e thjeshtë në këtë rast.

Të gjithë motorët me naftë kanë karakteristikën e dizajnit që kërkojnë ngrohjen e ajrit gjatë ndezjes së motorit, pra kur është i ftohtë. Këtu roli i ngrohësve është shumë i rëndësishëm sepse, siç tregon edhe emri i tyre, ngrohin ajrin.

Në vend të kandelave, motorët me naftë përdorin priza ndriçimi. Ata ngrohin ajrin për procesin e djegies. Tani është shumë më e shpejtë dhe kryesisht e padukshme. Por drita mbeti e ndezur dhe duhet të fiket shpejt pas ndezjes së automjetit. Nëse vazhdon, problemet janë të mundshme