Erdoğan: Memorandumi me Finlandën dhe Suedinë është një “fitore diplomatike”

Erdoğan: Ankaraja memorandumin e nënshkruar me Finlandën dhe Suedinë e sheh si përfaqësim e të “kuptuarit të ndjeshmërisë së Türkiye-s”.

Erdoğan: Memorandumi me Finlandën dhe Suedinë është një “fitore diplomatike”.

Erdoğan: Suedia ka premtuar se do të ekstradojë 73 terroristë në Türkiye.

Erdoğan: Türkiye do të monitorojë zbatimin e memorandumit me Finlandën dhe Suedinë, si dhe do të ndërmarrë hapa përkatëse.

Erdoğan: Mbështetja e NATO-s ndaj Ukrainës është e plotë. Por, duhet ta demonstrojmë këtë me një vizion paqeje, duhet të japim përpjekje për të ndalur sa më parë dramën humanitare.

Erdoğan: Është e rëndësishme që të tregohet vendosmëria NATO-s për të luftuar me të gjitha format dhe manifestimet e terrorizmit. Por kjo vendosmëri nuk duhet të mbetet në letër.

Erdoğan: Türkiye do të dërgojë delegacion në SHBA “pa vonesë” për të fituar mbështetje nga Republikanët në Kongres në lidhje me shitjen e avionëve F-16.