Ferrari fiton 69.000 euro për automobil, Bentley humb 17.000

Ferrari italian është prodhuesi më fitimprurës në industrinë e automobilave.

Ndërsa të tjerët luftojnë për të ardhurat, të tilla si Nissan, e cila ka reduktuar në 20% prodhimin në SHBA, apo Ford i cili ka shfuqizuar pothuajse të gjitha modelet që nuk janë në klasën SUV, Ferrari ka një vit jashtëzakonisht fitimprurës.

Në gjashtë muajt e parë, krijuesi i çmimit Marannel fitoi 69.000 euro për secilën makinë individuale të shitur. Nga ana tjetër, Jaguar Land Rover britanik fitoi vetëm 800 euro për automjet.

Sa i përket premiumit gjerman, Porsche është pothuajse dy herë më fitimprurës sesa Mercedes, BMW dhe Audi. Prodhuesi nga Shtutgart ka fituar rreth 17.000 euro për çdo automjet, ndërsa mesatarja e “Big Three” është rreth 9,000.

Maserati italian i sjell grupit FCA fitim rreth 5.000 euro për njësi, ndërsa Volvo është më pak fitimprurës.

Sa i përket humbësit, “kampion” ishte Bentley që është në minus madje 17.000 euro për çdo veturë të shitur, por kompania i justifikon ato me investimet e mëdha në teknologji elektrike.

Në një situatë të ngjashme është edhe Tesla me minus 11.000 euro për makinë, ndërsa Rolls-Royce dhe Lamborghini nuk kanë zbuluar rezultatet e tyre financiare.