Fluturoi për më shumë se 20 vjet me licencë false, jep dorëheqje piloti në Afrikë

Një pilot ka dhënë dorëheqjen nga South African Airways (SAA) pasi ka fluturuar për më shumë se 20 vjet me një licencë të rreme.

SAA tha se zbuloi që letrat e William Chandler u formuan pas një “incidenti raportues” gjatë një fluturimi nga Afrika e Jugut në Gjermani, njofton Klan Kosova.

Linja ajrore ka ngritur akuza penale dhe po kërkon miliona dëmshpërblim nga Chandler.

Një oficer i sigurisë gjithashtu është pezulluar për dyshimin se po përpiqet të mbulojë falsifikimin.

Gazeta e Afrikës së Jugut Mail & Guardian (M & G) njoftoi se ”Chandler ka punuar si inxhinier i fluturimit në MSA shtetërore para se të marrë një punë si pilot në vitin 1994”.

Ai ishte një Zyrtar i Lartë, një rol ku ai ishte një pilot monitorimi, por nuk komandoi ndonjë avion.

Burimet i thanë M & G se ai ishte, megjithatë, në kontrollin e një avioni që “bëri disa kthesa të çuditshme“, pasi u ndesh me turbullira mbi Alpet Zvicerane.

SAA tha në një deklaratë se, pas hetimit të incidentit, gjeti se Chandler kishte vetëm një patentë pilot komerciale, njofton Klan Kosova.