Galaxy AI në duart e 8.8 milion njerëzve: Revolucioni i AI tani po fillon me të vërtetë

Nga Nick Porter, Zëvendës President i Produkteve, Strategjisë dhe Aktiviteteve Tregtare të MX, Samsung Europe.

Në mars 2024, Samsung prezantoi përditësimin e softuerit One UI 6.1. Ky përditësim, vetëm dy muaj pas lançimit të tij global, solli veçoritë e inteligjencës artificiale të Galaxy AI edhe në pajisjet e vjetra Galaxy. Nëse zotëroni një pajisje të serisë Galaxy S23, tabletë Z Fold5, Z Flip5 ose Tab S9, sigurohuni që ta instaloni këtë përditësim. Ndërsa njoftimi i përditësimeve të softuerit është diçka që bëjmë rregullisht, njoftimi i One UI 6.1 është pak më ndryshe. Këtë herë nuk ka të bëjë vetëm me shtimin e veçorive të reja pa pasur nevojë për pajisje të reja. Këtë herë bëhet fjalë për vendosjen e një grupi mjetesh kryesore në duart e një numri më të madh njerëzish në mbarë botën.

Funksionet e Galaxy AI janë krijuar për të përmirësuar përdorimin e përditshëm të telefonave inteligjentë, duke përfshirë komunikimin, organizimin e jetës dhe shprehjen krijuese. Duke sjellë veçoritë e Galaxy AI në pajisjet më të vjetra, ne po i bëjmë risitë tona më të fundit edhe më të aksesueshme. Kjo është shumë e rëndësishme për Samsung, pasi ne besojmë se është përgjegjësi e kompanive të teknologjisë të sigurojnë që inteligjenca artificiale të jetë e aksesueshme për të gjithë. Inteligjenca artificiale nuk duhet të rezervohet për disa të privilegjuar, por duhet të jetë e disponueshme për të gjithë botën. Një mënyrë e rëndësishme për këtë është përhapja përmes mediumit më të aksesueshëm mes nesh: celularit.

Kjo është arsyeja pse One UI 6.1 nuk është thjesht një përditësim tjetër: Ai përfaqëson hapat e rëndësishëm të Samsung në demokratizimin e mjeteve që përmirësojnë jetë.

Hapat për fuqizimin e përdoruesit

Që kur Galaxy AI u prezantua në telefonat inteligjentë të serisë Galaxy S24 në janar, reagimet e përdoruesve kanë qenë jashtëzakonisht pozitive. Këto reagime pozitive po bëjnë jehonë në mbarë botën, pasi gjithnjë e më shumë njerëz provojnë Galaxy AI dhe e bëjnë atë një pjesë të jetës së tyre të përditshme. Në Evropë, 8.8 milionë njerëz tashmë përdorin One UI 6.1, dhe ky numër është rritur më tej që nga fillimi i muajit maj, sepse ne prezantuam Galaxy AI në telefonat e serisë Galaxy S22, si dhe Galaxy Z Fold4 dhe Z Flip4 dhe tableta të serisë Tab S8. Deri në fund të vitit 2024, ne presim të ofrojmë përvojën e Galaxy AI për më shumë se 100 milionë përdorues tanë në mbarë botën.

Samsung ka investuar në inteligjencën artificiale për më shumë se një dekadë. Gjatë kësaj kohe, mësuam se inteligjenca artificiale ka potencial të pakufizuar, por duhet përdorur me kujdes. Aplikimet e tij duhet të jenë kuptimplote. Karakteristikat e tij duhet të jenë vërtet të dobishme dhe të afta për të përmirësuar standardin e jetesës së përdoruesit. Përdoruesit do të pranojnë AI vetëm nëse veçoritë sjellin vlerë dhe ndikim real në jetën e tyre.

Kjo është arsyeja pse ndër veçoritë më të njohura të Galaxy AI janë Live Translate, e cila mundëson mënyra të reja për të kapërcyer barrierat gjuhësore, ndërsa veçoria Transscript Assist e bën organizimin më të lehtë se kurrë më parë. Përdoruesve u pëlqen gjithashtu përdorimi i “Circle to Search” në partneritet me Google, i cili mundëson mënyra të reja për të zbuluar pasionet dhe frymëzimet me një gjest të thjeshtë. Deri më tani, funksionet më tërheqëse të kamerës dhe redaktimit të videove, të mundësuara nga inteligjenca artificiale, i mundësojnë pothuajse kujtdo që të kapë magjinë e një momenti, duke e çuar shprehjen krijuese në një nivel krejtësisht të ri.

Këto janë të gjitha mjete që përmirësojnë jetën dhe përditësimi i One UI 6.1 përfaqëson qasjen tonë për zgjerimin e aksesit në to. Ne udhëhiqemi nga ajo që klientët tanë duan prej tyre. Meqenëse AI ka për qëllim ta bëjë jetën tonë më të lehtë, askush nuk duhet të shqetësohet nëse do të funksionojë siç duhet në pajisjet e tyre. Ne besojmë se përvojat e AI duhet të jenë pa probleme dhe të lehta për t’u përdorur, kjo është arsyeja pse ne vlerësojmë çdo veçori në kontekstin e aftësive të çdo pajisjeje dhe sigurohemi që ato janë të pajtueshme.

Kjo paqartësi është çelësi i vendimit tonë për të marrë një qasje hibride ndaj AI. Këto aftësi funksionojnë si në pajisje ashtu edhe në renë kompjuterike, duke balancuar performancën e fuqishme me nevojën e përdoruesit për reagim dhe siguri të privatësisë.

Përshtatje për të gjithë

Industria e teknologjisë ka një përgjegjësi të dyfishtë. Ne duhet të vazhdojmë të përparojmë në fushën e inteligjencës artificiale për të zbuluar mënyra të reja dhe më të mira për një jetes më komode. Në të njëjtën kohë, ne duhet të sigurojmë që risitë kryesore të jenë të disponueshme për të gjithë, në mënyrë që askush të mos mbetet pas. Kjo është pikërisht ajo ku po fokusohet Samsung, pasi ne konsiderojmë mundësitë e përdorimit të inteligjencës artificiale në më shumë nga produktet tona dhe ofrojmë më shumë mënyra për njerëzit që ta bëjnë jetën e tyre më të lehtë. Është thelbësore që disponueshmëria më e madhe e inteligjencës artificiale të mos zvogëlojë dobinë ose rëndësinë e saj për përdoruesit në mbarë botën.

Kjo është arsyeja pse ne nuk prezantojmë risi në pajisje të shumta pa u menduar, por optimizojmë përvojën për forma të ndryshme. Kjo është mënyra e vetme që mund të garantojmë që përvoja do të jetë e thjeshtë dhe intuitive, pavarësisht nëse përdoruesi ka zgjedhur një telefon tradicional, një telefon të palosshëm apo një tablet, dhe pavarësisht nëse ai i përdor këto pajisje në mënyrë të pavarur apo si pjesë e një ekosistemi, me televizorë të lidhur apo pajisje shtëpiake.

Siguria që inteligjenca artificiale i shërben të gjithëve është një detyrë komplekse dhe kërkuese. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të mendojmë për strategji afatgjata në mënyrë që të mund të ofrojmë mbështetje të përshtatshme për përdoruesit. Kjo është një nga arsyet pse Samsung ka prezantuar shtatë vjet përmirësime të sistemit operativ dhe deri në shtatë vjet përditësime sigurie për portofolin e Galaxy, në mënyrë që përdoruesit të shijojnë përdorimin pa shqetësime të pajisjeve të tyre për më gjatë.

Dhe ne nuk do të ndalemi me kaq. Me një nivel të lartë saktësie, ne përfshijmë Galaxy AI në portofolin tonë të gjerë dhe e prezantojmë atë në forma të reja. Ndërsa zgjerojmë aksesin në inteligjencën artificiale, ne gjithashtu kërkojmë të zgjerojmë vetë kuptimin e atyre përvojave. Për shembull, Galaxy AI i përshtatshëm për veshjen, mund të ndryshojë mënyrën se si njerëzit i qasen shëndetit personal. Mundësitë janë të pafundme, por aplikimi duhet të shqyrtohet me kujdes.

Ndërsa ne vazhdojmë të zgjerojmë kufijtë e asaj që është e mundur me inteligjencën artificiale, Samsung është krenar të prezantojë One UI 6.1, i cili bazohet në ekspertizën e përvojës së përdoruesit dhe njohuritë e dekadave nga më shumë se një miliard përdorues celularë në mbarë botën. One UI 6.1 është më shumë se një përditësim i softuerit. Është një urë për një të ardhme ku inteligjenca artificiale nuk është një luks, por një standard i disponueshëm universal që përmirëson jetën e të gjithëve.